fredag 29 september 2017

V. 39

Vi har långsamt kommit in i rutinerna i Girafferna. Den här veckan har vi i svenskan börjat arbeta med boken "Hoppet" som är skriven av Moni Nilsson. Vi har hittills inte fått veta så mycket om handlingen, men det vi vet är att Azad och hans bror växer upp i Kurdistan där kriget härjar och att pojkarna drömmer om att bli höjdhoppare. Vi kommer att fortsätta arbeta med boken och ta in olika moment av svenskan. Vi kommer under projektet att arbeta lite med drama, vi kommer att skriva fakta texter och berättande texter. Vi kommer dessutom att ha olika diskussioner och samtalsövningar.


I matten har vi haft matematikprov som behandlade det första kapitlet. Vi har under hösten jobbat med prioriteringsregeln, division i uppställning och faktorisering. Vi kommer nästa vecka börja med bråktal och jobba vidare med det.


Den här veckan har vi fått rösta om skolbion som kommer att ske den 10.10. Klassens gemensamma beslut var Legenden om Longwood, den filmen fick sammanlagt 88 poäng medan de andra två enbart fick kring 50 poäng var.


Den här veckan kom också Sara på besök som är en av klassföräldrarna för det här året. Hon berättade om den kommande klassfesten och eleverna fick önska låtar till discot. Detta ser vi mycket fram emot, vi hade ju så kul senast!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar