torsdag 19 oktober 2017

v. 42

Den här veckan har vi i Girafferna för första gången hälsat på våra läskompisar, Mumintrollen, i förskolan.  Innan vi gick ner till förskolan hade vi förberett oss genom att prata om hur man tar kontakt med barnen, vi hade gått till biblioteket och lånat böcker samt läst böckerna där hemma.

Mötet gick jättebra. Girafferna uppförde sig väldigt fint. De tog hand om de yngre barnen, de hjälpte dem på med ytterkläderna och de lekte glatt med Mumintrollen ute på skolgården efter lässtunden. Vi hoppas att vi har möjlighet att göra det här flera gånger.
















































Den här veckan har vi också fått höra fina presentationer om elevernas idoler i svenskan. Eleverna hade förberett sig fint där hemma och steg modigt upp och presenterade inför klassen. Vi avslutade varje presentation med att ta upp vad han eller hon gjort bra.

Ett litet extra plus den här veckan var överraskningsbesöket av Viktor. Eleverna hade möjlighet att säga hej till honom under rasten och sedan följde han med en liten stund på engelska lektionen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar