fredag 3 mars 2017

Vecka 9

I svenskan arbetar vi på med Drakskeppet-projektet. Den här veckan så har vi diskuterat i roll, funderat kring mod och arbetat lite med ordkunskap. Veckans roligaste uppgift enligt alla var nog uppgiften med diskussion i roll. Vi hade fina ivriga diskussioner med bra argument. I några grupper kom eleverna fram till en klar vinnare och i andra grupper förblev argumentet ovunnet.

I engelskan har vi arbetat vidare med Tommy Tales. Vi tar för tillfället en paus med läroboken och arbetar med ett lite mera skönlitterärt material. Vi får följa Tommy då han hittar en magisk fjärrkontroll och råkar få sin kompis Lucy och sin hund Taffy att försvinna. I läxa hade eleverna att skriva meningar om vad man kan göra under sportlovet/ vad de har gjort under sportlovet. Alla elever hade skrivit fina meningar vilket gjorde mig väldigt glad.

På bildkonsten har vi börjat designa våra egna vikingasköldar. Vi håller som bäst på att inreda vårt klassrum med olika konstverk från drakskeppet och hoppas på att få lägga upp våra första sköldar redan nästa vecka.

I matematiken arbetar vi vidare med decimaltal. Decimaltal är knepiga i sig och eleverna jobbar på med gott mod.

Vecka 9 har varit en väldigt bra vecka och vi hoppas på en lika fin fortsättning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar