lördag 15 oktober 2016

Vecka 41

Ännu en fartfylld vecka är förbi. Vi har fortsatt med projektet "En kvart om dagen". Med projektet hoppas vi att stöda bland annat elevernas läsning, högläsning och ordförråd. Eleverna tycker om projektet då de tycker det är kul att få läsa skönlitterära böcker i skolan.

I matematiken har vi fortsättningsvis räknat multiplikation med uppställning och det känns som om eleverna är mycket duktiga på det. De räknar flitigt på och vågar svara på frågor.

Under veckan har vi också fått besök av en från tandvården. Elinor berättade för oss om vad som är skadligt för tänderna och om hur vi skall ta hand om våra tänder. Dessutom så skall vi få ta del av en tandborstnings-tävling. Tävlingen går ut på att vi skall under två veckors tid tvätta tänderna både morgon och kväll och inte äta något godis. Vi har bestämt oss för att delta i tävlingen under samma veckor som Zebrorna, vilket blir i början av nästa år, i januari 2017. Elinor gav oss dessutom varsin tandborste och varsitt infoblad.

I engelskan jobbar vi på med våra sovrum och lär oss vokabulär till det. Engelskaproven har gått väldigt bra för eleverna, och det är vi mycket glada över.

Det börjar kännas att det är höst, men både elever och lärare kämpar på i gott mod.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar