torsdag 31 augusti 2017

Vecka 35

Skolåret har börjat bra i Girafferna. Vi har haft turen att få ett stort, fint och ljust klassrum i år.

Den första riktigt veckan går mycket tid till att vänja sig vid nya rutiner och få allting att fungera. Girafferna har fått egna platser i matsalen och vi har börjat vänja oss vid rasttider och långa skoldagar. Skoldagboken har börjat fyllas i och har varit i med fram och tillbaka i väskan de flesta dagar. Vi har kört igång med matematikläxor och diktamen.

I engelskan den här veckan har vi fått lyssna till en presentation om Ghana. Oskar berättade för oss om tiden då han och Maarit volontär arbetade på en skola där. Han berättade om maten de fick, att de köpte bord till skolan och att eleverna hjälpte till med olika sysslor på skolan som till exempel att hämta vatten och att sopa. Vi fick se små filmklipp som visade hur eleverna marscherade in på morgonen medan de skrek/sjöng. Det var väldigt intressant både för elever och läraren.

Vi har sedan läst breven eleverna har skrivit till oss och fortsatt skriva på våra svar till dem.
Nedan kan ni se ett fotografi av Oskar och Maarit i kläder de fick av skolan vid sin vistelse där.





I svenskan har vi arbetat med lite olika områden. Vi har övat på att presentera kluringar inför klassen där en är falsk och tre är sanna. Vi har också arbetat på att lösa ett brott. Eleverna välkomnades till en presskonferens om den försvunna Anna Petterson. De arbetade sedan i par för att ta reda på vad som har hänt henne. Vi kommer att fortsätta att presentera våra teorier i nästa vecka.

Nedan ser ni bilder av eleverna som jobbar med sina teorier och med ledtrådarna.









I träslöjden har eleverna börjat med teori eftersom vår nya träslöjdsal inte ännu står redo. I textilslöjden har eleverna fått slakta jeans för fullt. Textilslöjdslärare Sabina hälsar att hon gärna tar emot gamla jeans till elevernas arbeten ifall ni har något extra par som ligger där hemma.







Eleverna har också fått träffa några nya ämneslärare. De hade sina första fysik och kemilektioner med Fanny. Efter första lektionen fick jag ett epost meddelande av Fanny som löd så här:

"Vilken fin klass du har! Vi hade en fin introduktionslektion och eleverna var mycket trevliga."

Med dessa positiva ord om era barn avslutar vi veckan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar